Mumie v Klatovech

Idyla příjemně stráveného, sluncem prozářeného dne v Klatovech vyšuměla hned s prvním ranním vykročením na ulici. Mráz, vítr, déšť i sníh, taková byla nabídka pro onen čtvrtek, kdy se naše skromná skupina seminaristů vydala okukovat vyhlášenou klatovskou sbírku mumií.

Na programu byla i prohlídka unikátní barokní lékárny, kde jsou návštěvníci bez rozpaků seznámeni s novověkými léčebnými praktikami, mj. účinky pijavic, larev nasazovaných do hnisavých ran nebo takovým vypouštěním žilou. Zvláštní pochvala patří především energické průvodkyni, která jakoby oscilovala mezi současností a světem dávno pominulým, a nebála se pochlubit sebebizarnější sbírkou - naloženou tasemnicí, sušenou kozlí krví, zubem narvala nebo mlýnkem na čípky.

Samotná návštěva katakomb nepřinesla nic zlomového. Ti, co se s mumiemi již dříve dostali do kontaktu ví, že s mrtvými moc legrace nepořídíte.
Ve výsledku tedy záleží pouze na lidech, se kterými cestujete. V našem případě to byl poslední školní zájezd se vším všudy!



    Alice scórovala zásobou šnuptychlů, o kterou se nezdráhala podělit
 


    *miláčci pro věrné zákazníky



 
 
 

0 komentářů:

Post a Comment

Popular posts

Powered by Blogger.